Një ngjarje tragjike është ndodhur në Cagliari, ku është shënuar viktima e dytë nga helmimi me bakterin e gjetur në ushqimet e konsumuar në Fiesta Latina. Viktima e fundit, Valeria Sollai, 62 vjeçare, ka ndërruar jetë në Poliklinikën Monserrato, pas disa javësh në kujdes intensiv. Ajo ishte shtruar në spital, duke u trajtuar për komplikimet e shkaktuara nga konsumimi i ushqimeve të kontaminuara, kryesisht guacamole, në fund të korrikut.
Kjo situatë ka nisur të ngrejë alarmin, pas vdekjes së parë në këtë rast, të Roberta Pitzalis, 36 vjeçare, e cila gjithashtu humbi jetën nga i njëjti bakter, disa javë më parë. Rasti ka tërhequr vëmendjen e mediave italiane dhe autoriteteve shëndetësore, duke nxjerrë në pah rreziqet që lidhen me konsumimin e ushqimeve të kontaminuara. E gjithë kjo situatë është e rënduar më tej nga fakti se pronari i kioskës, Christian Gustavo Vincenti, është i dyshuar kryesor në këtë çështje. Hetimet janë në vazhdim për të krejtësuar rrethanat e incidentit dhe për të zbuluar se si ndodhi kontaminimi.
Ky incident shërben si një kujtesë e rëndësishme për sigurinë ushqimore dhe përgjegjësitë që kanë bizneset në këtë sektor. Në kontekstin e rritjes së rasteve të helmimeve ushqimore, është thelbësore që konsumatorët të jenë të vetëdijshëm për burimet e ushqimit dhe të veprojnë me kujdes.
Autoritetet shëndetësore kanë filluar kontrolle më të rigorozë në restorante dhe kioska të tjera për të parandaluar raste të ngjashme në të ardhmen. Ndërkohë, familjet e viktimave po kërkojnë drejtësi dhe shpresojnë që rastet të shpallen publikisht për të rritur vetëdijen mbi këtë çështje.
Ky incident ka lënë një peshe të madhe në komunitet, duke ngritur pyetje lidhur me sigurinë e ushqimeve që ofrohen në festivale dhe ngjarje publike. Ajo që filloi si një ngjarje festive e shëndetshme, përfundoi me një tragjedi që preku jetët e shumë personave.
			
                                
			
                                
                                
							












